Unitat de Cardiologia

Unitat de Cardiologia

Home Oferta assistencial Unitat de Cardiologia

A Creu Blanca disposem d'una Unitat Cardíaca Interdisciplinar on treballen conjuntament cardiòlegs clínics, especialistes en imatge cardíaca, intervencionistes i aritmòlegs. És a dir, comptem amb tots els medis tant humans com tècnics per detectar lesions cardíaques a diferents nivells i posteriorment marcar les pautes per corregir-les (bé a través de recomanacions a la pròpia consulta, bé abordant un tractament terapèutic en els nostres quiròfans).

Cardiologia Clínica: Consultes externes

El primer pas per una bona valoració cardiològica és la visita del pacient a la consulta del cardiòleg clínic. Arrel de la recopilació de totes les dades mèdiques, el cardiòleg derivarà al pacient a la Unitat més adequada.

Valoracions Cardiològiques

Les nostres revisions cardíaques

Diagnòstic per la Imatge no invasiva

Aquesta Unitat es val de dos eines d'alt nivell que són determinants en la detecció de patologia coronària:

  • TAC Coronari o Coronariografia no invasiva: Gràcies al TAC Aquilion One, un escàner d'última generació, és possible conèixer l'estat de les artèries coronàries i preveure si l'individu té risc de patir un infart de miocardi en els pròxims 3 anys.
  • Ressonància Cardíaca: Aquesta prova està indicada per valorar el cor en cas d'angina de pit o infart. També s'utilitza en l'estudi de malalties congènites o per detectar anomalies que puguin produir la mort sobtada. Ajuda a valorar el comportament del cor en situacions d'estress.

En aquesta Unitat també es realitzen exploracions de primer nivell:

  • Angio DMD

  • Score Càlcic

  • Ecografia cardíaca

  • Ecocardiograma

  • Ecodoppler cardíac

  • Ecografia vascular

  • Ecodoppler vascular arterial i venós

  • Electrocardiograma Holter

Departament d'Hemodinàmia

Està dotat amb les últimes tecnologies per realitzar estudis angiogràfics a nivell de sistema nerviós central i perifèric, així com amb tot el material necessari que ens permet realitzar diagnòstics i tractaments. Concretament a l'àrea cardiològica es realitzen cateterismes cardíacs i angiolplàsties coronàries.

Departament d'Arítmies i Electrofisiologia

S'ofereix tractament integral del pacient amb arítmies cardíaques, des de l'aspecte purament clínic d'aquesta patologia fins l'invasiu, mitjançant realització d'estudis electrofisiològics, ablació per radiofreqüència, implantació de dispositis amb holter insertable, marcapassos o desfibriladors automàtics. Així mateix, s'estudi de manera integral el problema del síncope.

Unitat de Cardiologia 0 Unitat de Cardiologia 1