Noticias y Actualidad

Home Notícies CreuBlanca CreuBlanca introdueix una nova tècnica: la Ressonància Magnètica amb Reconstrucció Òssia

CreuBlanca introdueix una nova tècnica: la Ressonància Magnètica amb Reconstrucció Òssia

Diumenge, 6 Març, 2022 Comentarios

  • Aquesta nova tècnica de ressonància magnètica permet substituir els estudis de Tomografia computada (TC) per al diagnòstic de fractures òssies.

  • S'evita l'exposició a radiació, per la qual cosa pot ser una prova especialment important per a nens.

La Unitat de Diagnòstic per la Imatge de CreuBlanca torna a ser pionera a implementar al Espanya tècniques radiològiques de gran complexitat i prestigi internacional. Es tracta de la Ressonància Magnètica amb Reconstrucció Òssia, que gràcies a la seqüència Ultrashort EchoTime (UTE), un sistema aplicat als equips de ressonància magnètica (RMN), evita exploracions complementàries per TC.

“La RM amb Reconstrucció Òssia permet avaluar millor la morfologia i trajectòria de les fractures òssies, així com les corticals òssies adjacents a les superfícies articulars”, explica el Dr. Xavier Alomar, responsable de Recerca, Desenvolupament i Innovació (I+D+i) i director del Departament de Diagnòstic per la Imatge de CreuBlanca.

La nova generació de seqüències UTE actualment s'aplica a nivell internacional per a l'estudi d'estructures complexes de l'organisme que resulten difícils de visualitzar mitjançant els mètodes convencionals de RMN de pulmó, tendons i unitat osteocondral. En aquest sentit, la RM amb Reconstrucció Òssia aconsegueix captar, a més, les imatges tant dels teixits tous com dels ossos, que és el que la diferència de la RM clàssica.

“Les seqüències UTE complementen a les seqüències tradicionals de RMN, adquirint imatges mitjançant talls isotròpics amb una qualitat d'imatge similar a les obtingudes en un TC multidetector, podent així ser substituïda la realització d'aquesta última prova”, puntua Alomar.

A més de la precisió diagnòstica sense necessitat de recórrer a proves complementàries, la RM amb Reconstrucció Òssia permet reduir el risc de radiació, per la qual cosa pot resultar una prova d'especial interès per a realitzar-la a adults i, especialment, a nens.

CreuBlanca porta en el seu ADN la visió de futur com a fórmula d'èxit i progrés. La contínua millora i inversió en tecnologia punta han aconseguit posicionar al grup sanitari com a referent en el sector del diagnòstic per la imatge.

“Sempre hem estat innovadors en l'àmbit de la ressonància magnètica, tant en la instal·lació de màquines d'última generació com en el seu desenvolupament, el seu ús clínic i implantació de les noves seqüències que es poden efectuar en aquestes màquines. Tot això, pensant a obtenir major informació per a poder millorar els nostres diagnòstics i oferir un servei de qualitat als nostres pacients”, afegeix *Alomar.

A continuació, s'exposen diversos exemples que comparen les imatges obtingudes mitjançant TC multidetector i RMN amb reconstrucció òssia.

1. Fractura obliqua de peroné infrasindesmal. Corts *coronales, sagitals i axials.

(A) Imatge de TC, (B) *RM amb reconstrucció òssia.

'*image'

'*image'

'*image'

2. *RM de turmell. Hueso *trigonum en la cua del *astrágalo i un *espolon calcani.

(A) Imatge de TC. (B) *RM amb reconstrucció òssia.

'*image'

3. RM de maluc. Lesió osteocondral acetabular amb un pinçament articular en l'acetàbul. Cadascuna de les seqüències ens donen contrast diferent i ens permeten valorar les diferents estructures del maluc de manera diferent.

(A) RM amb reconstrucció òssia. (B) Seqüències T2 en RMN convencional. (C) Seqüència T1 en *RMN convencional.

'*image'

4. RM de genoll. En la RM amb reconstrucció òssia delimitem amb claredat les corticals òssies tibials femorals i patel·lars. En la seqüència de T2 de RMN veiem millor les parts toves, cartílags, lligaments i tendons.

(A) RM amb reconstrucció òssia. (B) Seqüències T2 en RMN convencional.

'*image'

5. RM d'espatlla. Podem delimitar molt bé les superfícies articulars acromioclaviculares i cortical òssia dels coracoides i cap humeral. La cortical es delimita en la primera, mentre que els cartílags, líquid articular i estructures tendinoses es delimiten en la segona.

(A) RM amb reconstrucció òssia. (B) Seqüències T2 en RMN convencional.

'*image'

6. RM de turmell. Observem múltiples artefactes metàl·lics i moderada irregularitat en la superfície articular tibial. En la RM amb reconstrucció òssia podem visualitzar l'afectació articular de manera similar al TC. En la seqüència de T2 no s'identifica tan bé les irregularitats articulars, però es veuen millor les parts toves, totes dues seqüències són complementàries.

(A) RM amb reconstrucció òssia. (B) Seqüències T2 en RMN convencional.

'*image'Comenta esta noticia