Al·lergologia

Al·lergologia

Home Especialitats Al·lergologia

Al·lergologia

Centre:

Actualment es calcula que hi ha 10 milions de població adulta afectada per algun tipus d'al·lèrgia, xifra que pot arribar als 30 milions en els propers anys. Per això, és cada vegada més important poder comptar amb especialistes en Al·lergologia que arribin al correcte diagnòstic i tractament de la patologia de cada pacient.

Diagnòstic

La Unitat d'Al·lergologia compta amb àmplies bateries d'al·lèrgens per al diagnòstic de la patologia al·lèrgica ambiental, alimentària, medicamentosa i de contacte (al·lèrgia cutània), així com bateries específiques d'al·lèrgens professionals per al diagnòstic de la patologia al·lèrgica d'origen laboral. Per ajudar a aconseguir un diagnòstic el més exacte possible, comptem amb avançades tècniques de laboratori desenvolupades en els últims anys, entre les que destaquem els estudis moleculars. En les patologies al·lèrgiques és important fer el diagnòstic en fases inicials de la malaltia per així aconseguir el millor control dels símptomes evitant que progressin i s'agreugin.

Tractament

El tractament de la patologia al·lèrgica serà sempre individualitzat per a cada pacient i dirigit a l'adequat control dels símptomes al·lèrgics. En l'actualitat disposem de diverses alternatives terapèutiques segures i efectives per aconseguir, si no la curació de la patologia, si una reducció significativa dels símptomes que millori la qualitat de vida del pacient. La Immunoteràpia amb antígens, comunament denominada "vacuna", és el tractament específic per aconseguir que el pacient toleri l'exposició a l'agent responsable de la seva patologia al·lèrgica, evitant així que es desenvolupin altres símptomes. Recentment també s'ha desenvolupat la teràpia amb anticossos monoclonals amb aplicacions en el camp de la Al·lergologia per aconseguir la curació dels símptomes en pacients específics.

Al·lèrgies tractades a la Unitat

Aquesta unitat compta amb les més avançades eines per arribar a un diagnòstic precís i fiable de les patologies al·lèrgiques:

Al·lèrgia a aliments i additius de la indústria alimentària.

Al·lèrgia a medicaments.

Al·lèrgia ambiental (àcars, fongs, pòl·lens ...).

Al·lèrgia cutània (dermatitis, urticària).

Al·lèrgia ocupacional o d'origen laboral (asma del forner, dermatitis en perruqueres, dermatitis de productes de neteja ...)

Al·lèrgia als contrastos radiològics (Veure més informació sobre l'Estudi d'Hipersensibilitat al contrast)

Al·lergologia 0